Historie

Borst’s historie

Vroeger was het makkelijker dan nu, vertelt Ger de Borst en al ruim 35 jaar eigenaar. Gerard de vader van Ger is 50 jaar geleden begonnen met de bakfiets in de Veenpolderstraat in de Leidsebuurt te Haarlem. Deze tijd waar wij nu in leven zijn wetten aangepast en veel strenger. Vooral vergunningen en het milieu worden strenger gehandhaafd. Vroeger was dit niet zo en klanten kreeg je vooral door veel te adverteren en heel veel folders te versturen, dus dat werd dan ook gedaan. Regelmatig folders versturen en postzegels plakken was dan ook het motto en veel klanten het doel. Ik begon ‘smorgens om 06.00 uur al om mijn administratie te doen en postzegels te plakken.

De doorbraak kwam met de verhuizing naar de Waarderpolder (Nijverheidsweg) ruim 20 jaar geleden. Daardoor werd uitbreiding van de omzet mogelijk. In 2001 werd besloten om de omzet oud papier te stoppen en onze aandacht vooral te richten op oud metaalafval. Klanten werden gevonden bij drukkerijen, loodgieters, aannemers, productiebedrijven en installatiebedrijven.

Ook de particulier werd niet vergeten en gasfornuizen enzovoorts werden ingekocht. Daaraan kan je bijvoorbeeld zien dat tijden veranderen.

Intussen heeft Borst 7 man in dienst, zijn we ISO gecerficeerd en vergunninghouder Wet Milieubeheer ! Er rijden intussen 2 vrachtwagens door Nederland en er zijn zo’n 750 bedrijven klant. Het is een groot bedrijf geworden met 2 grote bedrijfshallen.