Staal Recycling tips

april 01, 2019

Staal recyclen is milieuvriendelijk, want metaal hergebruiken kost minder energie dan ertsen uit de grond halen. Het leidt ook tot minder CO2-uitstoot. Borst Recycling in Haarlem komt graag uw schroot (vanaf 500 kilo) ophalen en kan u daar ook een aardig bedrag voor betalen dankzij de economische waarde van gerecycled metaal.

We zijn er trots op dat we met de inkoop van staal een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Ook zijn we er trots op dat we gecertificeerd zijn. U hebt de garantie dat Borst Recycling uw metaalafval verwerkt volgens de daarvoor geldende regels.

Staal recyclen: tips vanuit de praktijk

Staal recyclen klinkt simpel, maar er komt toch wat bij kijken. Borst recycling geeft u graag enkele tips hoe uw bedrijf door recycling van metaal kan bijdragen aan een duurzame wereld.

Tip 1: verzamel alles

Kijk goed rond in uw bedrijf waar metaalafval ontstaat en laat ons gratis een container plaatsen om het te verzamelen. We komen de meest uiteenlopende soorten schroot ophalen. Ook de kleinste draaisels en reststukken kunnen worden gerecycled. Alles wordt op onze vestiging in Haarlem versnipperd en gecompacteerd, waarna andere bedrijven het omsmelten om er halffabrikaten of nieuwe producten van te maken.

Tip 2: werk met gerecycled bouwmateriaal

Hebt u bouwplannen? Vraag dan aan de architect om zoveel mogelijk gerecycled staal te gebruiken. Vraag ook om er in het ontwerp rekening mee te houden dat het gebouw waarschijnlijk ooit weer gesloopt zal worden. Dan kunt u werken met stalen balken die opnieuw gebruikt kunnen worden. De meeste architecten werken hier graag aan mee en komen vaak ook zelf met suggesties als ze merken dat u ervoor openstaat. Zo levert u een forse bijdrage aan een duurzame wereld zonder dat u er extra voor hoeft te betalen.

Tip 3: lever oude apparaten in

Afgedankte computers bevatten hoogwaardige metalen en leveren dus aardig wat geld op. Lever ze daarom in bij Borst Recycling. Omdat we gecertificeerd zijn, mag u erop vertrouwen dat we geheel volgens de regels werken. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw schijven met gevoelige bedrijfsgegevens een eigen leven gaan leiden. Als u wilt, verstrekken we zelfs bewijsmateriaal van de vernietiging. Over regels gesproken: beeldschermen mogen we helaas niet aannemen. Veel andere soorten randapparatuur weer wel. Wij informeren u graag wat de mogelijkheden zijn en hoeveel we voor uw afgedankte elektronica betalen.